Feed & back


Sign Guestbook   Back to Redandröm's Albums

NameSolveig
Date01.05.22
MessageRedandröm har lyckats med konststycket att komponera okonventionell populärmusik med en fläkt, ett stänk av modern klassisk musik med beaktande av harmonierna, så snillrikt att musiken verkligen är njutbar (då en del av den moderna musiken, med sina dissonanser, skär i örat). Hans musik är en härlig blandning, kalla det hybrid, av olika musikstilar samtidigt som man slås av att den här musiken är alldeles egenartad, unik. Med undantag av några enklare, mera konventionella låtar andas harmonigångarna i de flesta kompositioner både mystik och en förtrollande, sällsam och tjusande stämning. Här finns också låtar som är avkopplande och roliga. Samtidigt som man fascineras av rikedomen och genialiteten i både ackordval och rytm, är melodierna fräscha och tillräckligt enkla för att fastna lätt och börja rulla i öronen som riktiga hitlåtar skall.


NameSolveig
Date01.05.22
MessageDet sistnämnda gäller särskilt hans andra skiva ”Solomon rhymes Simon's rhymes” där man hittar sångerna. I hans första skiva ”Media in Re” är kompositionerna antingen instrumentala eller beledsagade av ett talande som ger en nästan hypnotisk stämning. Även här finns många riktiga pärlor. Redandröm är skicklig på att använda detaljer som är mycket effektfulla och uttrycksfulla, som t.ex. då melodin rör sig från den stora tersen till den lilla, växlande mellan dur och moll. Man blir också imponerad av det faktum att komponisten har spelat ’alla instrument’ själv, med mycket skickliga pianistiska löpningar. Det här är musik som lämnar lyssnaren överväldigad och hänförd!


NameOtto Von Oberheim
Date01.05.22
MessageRIP Klaus Schulze, 4 August 1947 – 26 April 2022

Klaus Schulze passed away a few days ago. Amazing ambient music pioneer who played in Tangerine Dream and Cosmic Jokers. Here is one of his 70s ambient pieces.

https://youtube.com/watch?v=bVNKWzLQGBo


NameAloyusius Pappa
Date11.01.20
MessageMeanwhile, you can enjoy Roxy music: https://www.limetorrents.info/ ]-torrent-14058509.html


NameC. Steinen
Date11.01.20
MessageNew music on the block.


NameReal news
Date09.12.19
Messagehttps://www.eff.org/deeplinks/2012/10/governments-attack-cloud-computing


The Electronic Frontier Foundation has criticized the United States government for considering during the Megaupload seizure process that people lose property rights by storing data on a cloud computing service.


NameJanus Cones
Date13.10.19
Locationclick picture for more information
MessageYour brand new video makes me sanguine.